Trik č. 1
Rozehřívání čokolády ve vodní lázni:
Nejprve si vezměte rendlíček a do něj napusťe trochu vody. Voda by měla být tak do půlky misky, kterou do vody postavíte. Miska by neměla plavat a nesmí být plastová. Rendlík s vodou a miskou dejte zahřívat, do misky vhoďte na kostičky nalámanou čokoládu a do vody ponořte teploměr. Po celou dobu zahřívání si hlídejte aby vám teplota vody nepřerkočila 60°C pro normální čokoládu a 30°C - 45°C pro bílou. Rozehřívání sice bude trvat déle, ale čokoláda se vám nezdrcne a bude krásně lesklá. Rozhodně nepoužívejte bod varu pokud čokolády chcete míchat trochu déle, vysrážená vodní pára by vám čokoládu poničila, stejně, jako byste do čokolády kápli vodu.